Logo UVN

Odborná konferencia MILMEDKON 2024

Na Akadémii ozbrojených síl generála M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši sa v dňoch 2. až 3. októbra 2024 konala Odborná konferencia vojenského zdravotníctva, s názvom MILMEDKON 2024. Počas konferencie odovzdal riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok – FN (ďalej len ÚVN)  poďakovanie štyrom zdravotníckym pracovníkom nemocnice, za dlhoročnú aktívnu prácu a významný osobný prínos pre nemocnicu.

Konferenciu orientovanú na oblasť vojenského zdravotníctva, aj tento rok organizovalo Veliteľstvo vojenského zdravotníctva, na čele s hlavným lekárom, brigádnym generálom MUDr. Romanom Jantošom, v spolupráci s riaditeľom Ústrednej vojenskej nemocnice SNP – FN Ružomberok MUDr. Marianom Križkom, PhD., MPH, MHA, pod záštitou a odbornou garanciou Slovenskej lekárskej spoločnosti, ale i ďalších stavovských organizácií. Na konferencii sa zišli zástupcovia viacerých odborov, inštitúcií a predstaviteľov z oblasti vojenského zdravotníctva.

Na toto prestížne podujatie sa po druhýkrát mohli registrovať aj civilní zamestnanci nemocnice. Navyše, v celej histórii MILMEDKONU, prvýkrát sa konferencie zúčastnil aj pán riaditeľ a kolegovia z Ústřední vojenské nemocnice Praha, ale aj pán dekan a pán prodekan z Fakulty zdravotníctva Katolíckej univerzity v Ružomberku. Táto vzdelávacia aktivita pre civilných zdravotníckych zamestnancov nemocnice a vojenských zdravotníkov, bola zameraná na aktuálne trendy vo vojenskom zdravotníctve, inovatívne postupy v diagnostike, terapii a prevencii ochorení. Zamerala sa i na výzvy vo vojenskom zdravotníctve, ale aj na výmenu skúseností v oblasti civilného a vojenského zdravotníctva. Prezentovaných bolo viac ako 30 prednášok so zameraním na aktuálnu problematiku.

Okrem odborných prednášok bolo súčasťou programu konferencie, tiež ocenenie príslušníkov vojenského zdravotníctva, ako aj zdravotníckych pracovníkov ÚVN. Všetkým patrí srdečné poďakovanie.  Poďakovanie patrí aj všetkým aktívnym účastníkom a tým, ktorí sa zaslúžili o túto úspešnú konferenciu. Práve aktívny účastníci svojimi odbornými príspevkami zvyšujú kredit tohto podujatia, čím táto konferencia zvyšuje svoju odbornosť.

Odborné konferencie sú podujatia, na ktorých sa stretávajú zdravotnícki pracovníci a množstvo odborníkov v jednotlivých oblastiach zdravia a prevencie, aby diskutovali o najnovšom vývoji v oblasti medicíny. Tieto konferencie sú tak vynikajúcou platformou na výmenu nápadov, zdieľanie poznatkov, učenie sa o nových medicínskych objavoch a v neposlednom rade sú priestorom na odbornú komunikáciu, aj mimo odborný program.