Logo UVN

Študenti z Mestského študentského parlamentu prišli darovať krv

V piatok 04. októbra 2024 sme privítali na našej Klinike hematológie a transfúziológie mladých darcov krvi – študentov z Mestského študentského parlamentu v Ružomberku. Študenti spojili príjemné s užitočným, prihlásení sa zároveň zapojili do súťaže o lístok na ples, ktorý tento parlament organizuje. Krv prišlo darovať 18 študentov.

Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok – FN si veľmi váži záujem zo strany študentov, ktorí pomohli pacientom. Okrem záchrany niekoho života sa tak študenti stali aj niekoho dôvodom na úsmev a práve dnes, 4. októbra, je Svetový deň úsmevu. Jedno darovanie krvi môže zachrániť až tri životy. Prostredníctvom takýchto akcii pomáhajú darcovia zmierniť nedostatok dodávok krvi ľuďom v núdzi a zabezpečiť, aby každý dostal potrebnú krvnú skupinu.

Darovať krv môžete aj vy a to v Klinike hematológie a transfuziológie ÚVN SNP Ružomberok – FN dvakrát týždenne, v utorok a štvrtok. Na odber je potrebné prihlásiť sa telefonicky na čísle 044/438 2401 v pracovných dňoch od 10:00 do 12:00 hod. a od 13:00 do 15:00 hod.

V mene nemocnice všetkým darcom veľmi pekne ďakujeme.