Logo UVN

Majstrovstvá Slovenska v paddleboardingu 2024 – zlato pre ÚVN SNP Ružomberok – FN

Na majstrovstvách Slovenska v paddleboardingu, ktoré sa konali 10. a 11.augusta.2024 získala fyzioterapeutka Bc. Jana Sabová z Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok – FN, detešované pracovisko Polikliniku MO SR Trenčín zlato.

Majstrovstvá Slovenska v paddleboardingu 2024 sa konali v areáli rýchlostnej kanoistiky na Veľkom Zemníku v Bratislave. V kategórii OPEN iSUP ženy 19+ vybojovala Bc. Jana Sabová zlaté medaily v šprinte na 200m a v technických pretekoch na 1000m. V nedeľu sa zúčastnila vo vytrvalostných pretekoch na 6000m, kde opäť zvíťazila a získala pre zlato aj v tejto disciplíne. Stala sa tak trojnásobnou majsterkou Slovenska ( 2022,2023,2024).

Aj napriek tomu, že si titul majsterky Slovenska obhájila aj tento rok, tohtoročná sezóna bola pre ňu iná. Ešte v decembri utrpela úraz na lyžiach po strete s lyžiarom, kvôli ktorému musela absolvovať dva operačné zákroky a plastiku ACL. V rámci pokročilej rehabilitácie však využila svoje znalosti a pádlovanie na paddleboarde, ktoré jej pomohlo k rýchlejšej rekonvalescencii. Pádlovanie na paddleboarde je jedna z výborných pooperačných metód po operácii dolných končatín ako navrátiť silu a stabilitu do nôh.

V mene vedenia nemocnice srdečne blahoželáme Bc. Jane Sabovej a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

Zdroj foto: Bc. Jana Sabová