Logo UVN

Ružomberská „letná“ kvapka krvi

Ústredná vojenská nemocnica spolu s Občianskym združením Ružomberčan zorganizovali 27. júna 2024 už tradičnú letnú „Ružomberskú kvapku krvi“. Práve letné prázdninové či dovolenkové mesiace sú každoročne najkritickejším obdobím, v ktorom spotreba krvi stúpa, no darcov ubúda. A vďaka dobrovoľným darcom sa tieto zásoby stále dopĺňajú.  

Rozmanití ľudia sa pre túto ušľachtilú vec spojili aj 27. júna. Do odberových kresiel v ÚVN si sadlo 63 dobrovoľných darcov krvi. Bez darovania krvi by sa mnohé lekárske procedúry, ktoré pacienti podstupujú, nemohli uskutočniť. Prostredníctvom takýchto akcii pomáhajú darcovia zmierniť nedostatok dodávok krvi ľuďom v núdzi a zabezpečiť, aby každý dostal potrebnú krvnú skupinu.

Aktivity Občianskeho združenia Ružomberčan, ohľadom darovania krvi, sa v ÚVN konajú niekoľko krát do roka. Ružomberskú kvapku krvi organizujú už tretí rok. Okrem podujatí na darovanie krvi môžete darovať krv aj v Klinike hematológie a transfuziológie ÚVN SNP Ružomberok – FN dvakrát týždenne, v utorok a štvrtok. Na odber je potrebné prihlásiť sa telefonicky na čísle 044/438 2401 v pracovných dňoch od 10:00 do 12:00 hod. a od 13:00 do 15:00 hod.

V mene nemocnice všetkým darcom veľmi pekne ďakujeme.